احداث بیش از 246 میدان، بازار و بازارهای محله ای
بر اساس مصوبه شورای انقلاب در بهمن ماه سال 1358 سازمان میادین میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی زیر نظر شهرداری تهران تشکیل شد. هدف از تشکیل این سازمان تهیه و توزیع میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی مورد استفاده مردم و همچنین کوتاه کردن دست واسطه ها از طریق ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بود.
اولین میدان پس از تشکیل این سازمان، میدان جلال آل احمد بود که در سال 1358 احداث شده و به بهره برداری رسید.
در سال 1359 میدان های صادقیه و آزادی و در سال 1360 میدان پیروزی راه اندازی شد و سپس تا سال 1367 هیچگونه توسعه ای انجام نشد اما در سال 1367 و 1368 بازارهای مجیدیه و پونک و در سال 1369 میدان های لواسانی و تهرانسر افتتاح شدند.
استقبال شدید شهروندان از این میادین و بازارها ضرورت احداث میدان های بیشتر را در سطح شهر تهران بیش از پیش نمایان کرد تا آنجا که مقرر شد سازمان میادین میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی بر اساس یک لایحه قانونی دایر گردد و در آن لایحه، نحوه واگذاری اماکن و میادین و غرفه ها تعیین شود.
تصویب این لایحه و تعیین ضوابط انجام کار سبب شد تا تعداد میادین و بازارها که در سال 1370 فقط 7 واحد بود، در مدت سه سال (تا پایان سال 1373) به 44 واحد افزایش یابد. در واقع توسعه کمی و کیفی بازارهای محلی در راستای سیاستهای مبارزه با گران فروشی در برنامه های شهرداری تهران قرار گرفت.
در حال حاضر تعداد 22 میدان و 224 بازار و بازار محله ای (در مجموع 246 واحد) فعال می باشند.
سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار بر اساس سیاست ها و اولویت های راهبردی مشخص گام بر می دارد. این سیاستها و اولویت ها عبارتند از:

بر این اساس فعالیت های سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار بر سه محور توسعه کمی، توسعه نظارتی و کیفی و توسعه بهداشتی متمرکز شده است.
اهم فعالیت های سازمان در بخش توسعه کمی عبارتند از:
- توسعه میادین و بازارها و همچنین افزایش تعداد غرفه ها و اماکن
- تغییرات و بهینه سازی ساختار میادین و بازارها
- راه اندازی جایگاههای موقت عرضه محصولات
- توسعه خدمات سازمان
- ایجاد بخش بازرگانی جهت توسعه خدمات سازمان به منظور ارائه محصولات نهایی تر صنایع غذایی و کشاورزی
- عرضه ماهی زنده همراه احداث حوضچه های مخصوص
اهم فعالیت های سازمان در بخش توسعه کیفی و نظارتی عبارتند از:
- راه اندازی دستگاههای سورتینگ (طبقه بندی) و دسته بندی اتوماتیک
- اجرای طرح استفاده از سیستم ترازوهای دیجیتال به منظور کنترل و نظارت بر عرضه قیمت و جمع آوری اطلاعات
- اعمال مدیریت بر نرخ گذاری با تشکیل کمیته های بازرگانی و نرخ گذاری
- ایجاد واحد بازرسی و کنترل به منظور اعمال کنترلهای وسیع تر بر عملکرد بهره برداران
اهم فعالیت های این سازمان در بخش توسعه بهداشتی عبارتند از:
- طرح ایجاد پایگاه های بهداشتی و اقدام جهت بهینه سازی شرایط بهداشتی غرفه ها
- بکارگیری مشاوران متخصص بهداشتی برای ارتقای کیفی سطح خدمات ارائه شده
- اجرای طرح استفاده از لباس کارهای متحدالشکل بهداشتی برای کارکنان مستقر در غرفه ها
- اجرای رنگ آمیزی، ترمیم، تعمیر و احداث سرویس های بهداشتی در میادین و بازارها
- تکمیل و نگهداری فضای سبز در میادین و بازارها
- تدوین شناسنامه اطلاعاتی برای کارگران غرف و نصب کارت شناسایی توسط کارگران
نمایه ای از میادین و بازارها
به جز میدان مرکزی که به موجب اساسنامه سازمان به منظور تأمین تسهیلات لازم جهت معاملات میوه و تره بار و تغذیه بازارهای روز میوه و تره بار تشکیل شده است، در مجموع 22 میدان دیگر فعال هستند که عبارتند از میدان های : آزادگان، آزادی، بعثت، بهمن، پیروزی، تهرانسر، جلال آل احمد، دریا، دریاچه (طبیعت)، سردار جنگل، سهروردی، شهران، شکوفه، شهید بروجردی، شهید غیبی، صادقیه، کارون، کرمان، لواسانی، معلم، نواب، هروی می باشد که مشخصات آنها از لینک آدرس میادین میادین و بازارها در دسترس می باشد.
گزارش عملکرد سازمان در سال 1397
عرضه میوه و تره بار و فرآورده های کشاورزی
میادین میوه و تره بار عرصه دیگری از گستره خدمات رسانی شهرداری تهران به شمار می رود که با تأکید بر دانش محوری و اتکا به ظرفیت های فیزیکی و تلاش کلیه عوامل انسانی همواره در ارتقای کیفیت خدمات و بهبود عملکرد پرتلاش بوده است.
از منظر خدمات رسانی شبکه میادین و بازارها در سال 1397 پاسخگوی تقاضای روزانه خانوارهای تهرانی به میزانی حدود یک میلیون و دویست و پانزده هزار تن محصولات کشاورزی، دامی و مواد غذایی می باشد. این عملکرد با توجه به برنامه سالانه و رویکردهای ایمنی غذایی و سلامت محصولات سازمان حاکی از تحقق کامل اهداف پیش بینی شده است. در حالی که بیشترین میزان عرضه مربوط به محصولات خام کشاورزی و کمترین آن مربوط به محصولات فرآوری شده هستند.
عرضه محصولات تنظیم بازار از طریق برپایی 80 جایگاه و غرف موقت