| 11/26/2014 - چهارشنبه 5 آذر 1393
نوع جستجو را انتخاب کنید.
  • سایت
  • وب
Search
فارسی | العربی | English
  آموزش > پیامهای بهداشتی

توصیه های بهداشتی

دستورالعمل نظارت و پیشگیری از تب هموراژیک کریمه کنگو (CCHF) در مراکز عرضه دام


 " می خواهید دست بکار شوید و آجیل بخورید ! عجله نکنید به این نکات هم توجه کنید سپس تصمیم بگیرید "


" ماهی غذای سلامتی "
اهمیت غذاهای دریایی در امنیت غذایی و سلامت جامعه


 
"اهمیت انجام ورزش جهت گروههای سنی و جنسی مختلف "
یکصد پرسش و پاسخ - ورزش برای همه


 "پمفلت هفته جهانی بدون دخانیات"


"نکاتی در خصوص خرید، نگهداری، سالم سازی و مصرف سبزیجات"


" دستورالعمل شستشوی دستها " 


 " 10 توصیه جهت پیشگیری از بیماری های اسهالی در فصل تابستان "


 " توصیه های بهداشتی جهت تهیه ماهی و انواع آبزیان خوراکی سالم "


" توصیه های بهداشتی جهت تهیه تخم مرغ سالم و بهداشتی "

 


"توصیه های بهداشتی جهت تهیه مرغ سالم و بهداشتی"

 
" توصیه های بهداشتی جهت تهیه گوشت سالم و بهداشتی "

 
" توصیه های بهداشتی جهت تهیه آجیل و خشکبار "


 " توصیه های بهداشتی و ایمنی در سفر "


 "پیامها و نکات بهداشتی مرتبط با سلامت"


 "خرید ماهی گلی"


 "بیماریهای ماهی گلی و کنترل آنها"


 "نگهداری ماهی در منزل"


 "توصیه های بهداشتی"


 "نگهداری ماهی"


 " سبزی پلو با ماهی را با اطمینان درست کنید. با لذت مصرف کنید"


 "نهضت سبز و رویش زندگی"


 "آجیل را چگونه باید نگهداری کرد؟"


 "برای خرید آجیل مرغوب و سالم به چه نکاتی باید توجه کرد؟"

آنفولانزا

Untitled 1

اطلاعات کلی درباره بیماری آنفولانزای جدید (نوع
A)

بیماری آنفولانزای جدید یک نوع بیماری ویروسی واگیردار می باشد که در صورت بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی می تواند در مدت کوتاه منجر به ابتلای افراد زیادی از جامعه شده  و این همه گیری، عواقب اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی فراوانی در بر خواهد داشت.

 - ویروس آنفولانزای جدید در هنگام سرفه یا عطسه و حتی صحبت کردن از طریق هوا به دیگران منتقل می شود.
 - افراد سالم با دست زدن به اشیائی که در اثر عطسه یا سرفه فرد مبتلا به آنفولانزا آلوده شده اند، به این بیماری مبتلا می شوند.
 - افراد مبتلا به آنفولانزای جدید، قبل و بعد از شروع علایم، می توانند بیماری را به دیگران انتقال دهند.
 - عامل بیماری آنفولانزای جدید می تواند روی اشیاء، 2 تا 8 ساعت باقی بماند و بیماری را به دیگران منتقل نماید.
 - بر اساس مطالعات موجود، اکثریت افراد مبتلا به بیماری آنفولانزای جدید، در سنین نوجوانی بوده اند. پس نقش آموزگاران و مربیان و اساتید در پیشگیری از بیماری آنفولانزا و جلوگیری از انتشار سریع آن در جامعه بسیار مهم می باشد.
 - در افراد زیر در صورت ابتلا به آنفولانزای جدید، عوارضی چون تنگی نفس، ذات الریه، تشنج، اختلال هوشیاری و ... بیشتر از سایر افراد خواهد بود:
   1- اشخاص بالای 65 سال و کودکان زیر 5 سال
   2- مبتلایان به بیماریهای مزمن ریوی، قلبی ، آسم دیابت، مشکلات کلیوی، نقص ایمنی و نیز افراد بسیار چاق، زنان باردار
   3- ساکنین خانه های سالمندان و آسایشگاههای بیماران مزمن


علائم بیماری

در مورد علائم بیماری آنفولانزای جدید (نوع

A) لازم است به خاطر داشته باشیم که:

 - مهمترین علائم بیماری تب، گلودرد، سرفه و سردرد می باشد.
 - علائمی مثل لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی، همچنین اسهال و استفراغ نیز در برخی از بیماران مشاهده می شود.
 - کودکان کم سن و سال مثل شیرخواران، در صورت ابتلا به آنفولانزای جدید ممکن است علائمی از تب و خواب آلودگیف تشنج، بیقراری، عدم نوشیدن مایعات، استفراغ های مکرر، تغییر رنگ پوست به طرف کبودی و تنفس سریع داشته باشند.


اقدامات پیشگیری


برای اینکه به بیماری آنفولانزای جدید مبتلا نشویم لازم است:

 - روزانه دستهای خود را با آب و صابون بشوییم و یا با محلولهای ضدعفونی کننده تمیز کنیم. بدین منظور ضروری است در هر بار شستن دستها، این عمل را دو بار تکرار نمایید.
 - از لمس کردن چشم ها، بین و دهان خودداری کنیم، چون باعث انتقال ویروس می شوند.
 - در صورت امکان از افرادی که علائمی شبیه بیماری آنفولانزا دارند، حداقل به اندازه یک متر فاصله بگیریم.
 - بیاد داشته باشید که اشیایی مانند تلفن، صفحه  کلید کامپیوتر، دستگیره درها و ... هم می توانند انتقال دهنده ویروس آنفولانزای جدید باشند. بهتر است از تمیز بودن آنها مطمئن شویم.
 - توصیه می شود  در صورت امکان از حضور در مناطق شلوغ خودداری کرده یا مدت آن را کاهش دهیم.
 - با باز کردن پنجره ها و درب ها در فواصل مناسب در روز برای حداقل هر بار 10 دقیقه به تهویه مناسب محل کار، محل زندگی و کلاس درس و یا ... کمک کنیم.
 - خانواده، دوستان و همکاران خود را تشویق کنید تا رفتارهای پیشگیری کننده را رعایت نمایند.

اقدامات مراقبتی در بیماران مبتلا به آنفولانزای جدید

- استراحت کردن، نوشیدن مایعات، تغذیه مناسب و استفاده از استامینوفن به عنوان تب بر بهترین راه درمان بیماری آنفولانزای جدید است.
- برای کاهش تب ناشی از آنفولانزا، فقط از قرص استامینوفن به میزان تجویز شده استفاده کنیم
- اکیداً توصیه می شود برای کاهش تب ناشی از آنفولانزای جدید از مصرف آسپرین خودداری شود.
- در صورت مشاهده تب و خواب آلودگی در کودکان زیر دو سال، سریعاً به پزشک مراجعه شود.
- مبتلایان به آنفولانزای جدید به ویژه دانش آموزان مدارس و دانشجویان می تواننند 24 ساعت بعد از قطع تب و با تجویز پزشک به محل کار یا کلاس درس حضور یابند.
- واکسن آنفولانزای فصلی روی بیماری آنفولانزای جدید موثر نیست ولی تزریق آن برای افراد پرخطر توصیه می شود.
- خانمهای شیرده که علائم آنفولانزا دارند، بهتر است هنگام شیر دادن، از ماسک استفاده کنند و یا دستمال جلوی بینی خود قرار دهند.
- در صورت مشاهده علائم تنگی نفس، اشکال در نفس کشیدن، حال عمومی بد و یا تب بالای بیش از سه روز در مبتلایان به آنفولانزای جدید، بیمار میبایست هر چه سریعتر توسط پزشک معاینه شود.
- در کودکان مبتلا به آنفولانزا، در صورت تنفس سریع و سخت، تشنج و یا تداوم تب باید به پزشک مراجعه نمود.


در صورت مشاهده علائمی چون تب، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی، همچنین اسهال و استفراغ در خود:


1- به پزشک مراجعه نمایید
2- هنگام عطسه و سرفه، جلوی بینی و دهان خود را با دستمال بگیریم و بلافاصله دستمال را داخل کیسه پلاستیک گذاشته یا در سطل زباله بیندازیم.
3- اگر از دستمال پارچه ای استفاده می کنیم، روزانه دوبار آن را شسته و بعد از هر بار استفاده داخل کیسه پلاستیکی بگذاریم.
4- ضروری است در هنگام عطسه یا سرفه از بردن کف دستهایمان در جلوی دهان و بینی خودداری کنیم. زیرا این مسئله باعث می شود:
  - عامل بیماری روی دست 2 تا 8 ساعت باقی بماند و به وسایلی که دست می زنیم، منتقل شود.
  - با دست آلوده به صورتمان دست زده یا چیزی می خوریم که دوباره ویروس را به بدن ما وارد می کند.
  - با تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره دربها دست می زنیم و عامل بیماری به آن منتقل و می تواند دیگران را آلوده کند.
5- اگر بلافاصله دستمال دراختیار ندارید، حداقل به جای کف دست، آستین یا لباستان را جلوی دهان و بینی بگیرید.
6- استفاده از ماسک جهت پیشگیری در این نوع آنفولانزا توصیه نمی شود.


پوستر آموزشی حفاظت از خود و دیگران در مقابل ویروس آنفولانزای
A



آیا می دانید؟

Untitled 1

آیا می دانید؟

آیا می دانید؟

از میان 156 عامل بیماری زای نوپدید شناخته شده در انسان مثل تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو، 114 مورد آن یعنی 74 درصد از طریق حیوانات به انسان منتقل می شود.

آیا می دانید؟

خرید دام زنده از مراکز غیرمجاز  و همچنین ذبح دام بدون نظارت دامپزشکی، می تواند باعث شیوع بیماریهای قابل انتقال از حیوانات به انسان گردد.

آیا می دانید؟

شما مهمترین عامل تأثیرگذار در توسعه بهداشت کشور خود هستید.


آیا می دانید؟

مهمتر از مقدار پروتئین مصرفی در روز، کیفیت و سلامت آن است.


آیا می دانید؟


خریداری فرآورده های دامی از فروشگاههای غیربهداشتی و عرضه کنندگان خیابانی، سلامتی شما را به خطر می اندازد


آیا می دانید؟


می توانیم رشد صحیح جسمی و ذهنی فرزندانمان را با مصرف پروتئین دامی سالم تضمین کنیم؟

آیا می دانید؟

جهت پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان،  باید از مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پز خودداری فرمایید.

 

پیامهای بهداشتی کوتاه

 نمک
نمک

پیامهای بهداشتی

پیامهای بهداشتی