05/22/2018 - سه شنبه 1 خرداد 1397 ::
Menu

نمایش جزئیات

موارد مربوط به ظروف بسته بندی:

1- ظروف بسته بندی حتماً باید شفاف بوده تا محتویات آن به خوبی قابل مشاهده باشد و ظروف آن مقاوم بوده و فاقد شکستگی باشد.

2- داخل هر ظرف بسته بندی از پدهای جاذب الرطوبه و خون استفاده گردد.

3- استرچ بسته بندی به طور کامل بسته بندی را احاطه کرده باشد فاقد پارگی باشد و از استرچهای با کیفیت بالا استفاده گردد.

4- تناسب بین گوشت بسته بندی و ظروف بسته بندی رعایت گردد.

تخلفات رایج در بسته بندی گوشت: 

1- استفاده از گوشت منجمد وارداتی جهت چرخکرده(باید اطلاعات لیبل با نوع گوشت چرخکرده یکی بوده ، چنانچه بر روی لیبل گوشت چرخکرده تازه قید شده باشد استفاده از گوشت منجمد تقلب محسوب  می شود.) حداکثر مدت عرضه گوشت بسته بندی شده در شرایط دمائی 4-0 درجه 48 ساعت بعد از تولید می باشد.با توجه به اينكه جهت تهيه گوشت چرخكرده غالباًاز اجزايي مانند قلوه گاه گوساله،قلوه گاه گوسفندي وگردن گوساله استفاده ميگردد واين اجزا حداكثر30% لاشه هارا تشكيل ميدهد.لذا انتظار ميرود گوشت حمل شده به داخل غرفه شامل 30% گوشت چرخ كرده و 70% ساير اجزا لاشه باشد.

2- استفاده از گوشت مرجوعی در چرخ کرده (رنگ چرخ کرده یکنواخت نبوده و بعد از چند ساعت رنگ آن به سرعت تغییر کرده و از شفافیت آن کاسته شده و بوی تعفن به راحتی استشمام می شود.)

3- در بسته بندی گوشت گوساله قسمتهایی مانند سردست به جای ران و یا قسمتهای گوشتی قلوه گاه و توپز و گردن به جای سردست استفاده می گردد.

4-  استفاده از لاشه تلیسه و ماده گاو به جای لاشه جوانه (لاشه تلیسه و ماده گاو دارای گوشت قرمز تیره بوده و گاهی اوقات رنگ چربی های آن زرد رنگ می شود) .

5- استفاده از لاشه قوچ ، میش (گوسفند ماده) و بز به جای بره گوسفند و یا گوسفند نر جوان که تفاوتهای مربوط به شرح ذیل می باشد .

الف ) رنگ استخوان در محل اتصال به مفصل با توجه به سن دام متغیر بوده و رنگ آن در بره و گوسفند نر جوان کبود ( آبی روشن) بوده و بتدریج با افزایش سن دام سفید رنگ شده و در سنین بالاتر زرد رنگ می شود . همچنین میزان چربی های بدن در قوچ و میش نسبت به بره بیشتر می باشد .

ب) تفاوت عمده گوسفند و بز در میزان چربی بدن و چربی اطراف دنبالیچه می باشدبطوريكه که در اطراف دنبالیچه و سطح بدن بز چربیهای کمتری نسبت به گوسفند مشاهده می شود . همچنین ران و سردست بز در مقایسه با ران و سردست گوسفند باریک و کشیده تر می باشد . با توجه به اینکه سطح بدن گوسفند از پشم پوشیده شده و سطح بدن بز از مو پوشیده شده است لذا در صورت مشاهده تارهاي ضخيم وبلند مو در داخل بسته بنديهاي گوشت، احتمال اینکه آن گوشت مربوط به گوشت بز باشد زیاد است.

6- درصد بالاتری از چربی در بسته بندی استحصالات گوسفندی استفاده گردد.

7- پیش ناف و دنبالچه در بسته بندی ران گوسفندی استفاده گردد .

8- از گوشت گردن گوسفند بی خس در بسته بندی مخلوط گوسفندی به جای سردست استفاده گردد.

9- ازگوشت انتهای مهره 4 و 5 گردن به جای ادامه راسته پاک کرده بی خس در بسته بندی راسته پاک کرده استفاده گردد.

10-خرده گوشت متصل به راسته در بسته بندی راسته گوساله و گوسفندی پاک نگردد.

11- استفاده از عضلات ممتاز ران در ماهیچه پلویی (در این صورت ران گوسفندی بسته بندی کامل نبوده و قسمتهایی از آن برداشته شده است).

12- برداشتن ماهیچه های ممتاز سردست و استفاده در خورشتی گوسفندی(در این صورت سردست بسته بندی کامل نمی باشد.)

13- درپیش سردکن سردخانه توسط واترجت با آب نیمه گرم بر روی لاشه ماده گاو آب اسپری شده که در نتیجه با نفوذ آب به درون لاشه گوشت تیره ماده گاو در ظاهر رنگ پریده تر و نزدیک به لاشه جوانه می گردد. ( اين نوع تخلف براحتي با ايجاد برشهاي عميق در گوشت قابل ارزيابي ميباشد).

14- عدم ارائه گواهي حمل بهداشتي.(لازم به ذكر است اگر مبداء بارگيري گوشت قرمز از داخل استان تهران باشد تخليه آن بطر مستقيم در داخل غرفه بلامانع بوده،ولي اگر مبداء بارگيري از ساير استانها باشد حتماًبايستي فك پلمب وصدور مجوز توسط شبكه دامپزشكي شهر تهران صورت پذيرد.

15- گاهی اوقات گوشتهای فاسد و مرجوعی به قطعات کوچکتری تقسیم شده و هر یک از این قطعات در زیر گوشتهای بسته بندی شده قرار داده می شوند . که لازمست در هنگام تخلیه گوشت در میادين یا بازارها تعدادی از بسته ها بصورت تصادفی باز شده و مورد بازدید قرار گیرد . لازم به ذکر می باشد این گونه قطعات فاسد از نظر بو و رنگ کاملاً متمایز و قابل تشخیص می باشد

تقسیم بندی قسمتهای مختلف گوشت گوساله و گوسفندی:

هر یک از اجزاء لاشه بایستی بصورت کامل در بسته های مربوطه قرار گیرند بعنوان مثال اگر بسته مربوط به ران گوسفندی فاقد ماهیچه باشد تخلف محسوب شده و بایستی طبق مقررات با شرکت مربوطه برخورد گردد . لذا بمنظور آگاهی و اعمال کنترلهای لازم توسط مدیران محترم و روسای بازارهای تابعه جداول تقسیم بندی اجراء مختلف لاشه در گوساله و گوسفند به شرح ذیل ارسال  می گردد.

تقسیم بندی اجزاء مختلف لاشه گوساله

ردیف

نوع محصول بسته بندی

آنالیز محصول

توضیحات

1

ران گوساله

....

تمامی استخوانهای ران،غضروفها،دژپیه ها و رگها و پی های اصلی دیده شدنی به طور کامل از آن جدا گردیده است.

2

سردست گوساله

...

تمامی ماهیچه ها و بافتهای پیوندی که استخوانهای شانه، بازو، زندها،رگها وپی های مربوطه آن جدا گردیده است.

3

راسته گوساله

...

راسته پاک کرده فاقد خرده گوشت و لیف پوششی ( دمار) و چربی

4

قلوه گاه گوساله

حداکثر چربی 20%

ماهیجه هایی که حدفاصل ران.راسته و آخرین دنده لاشه گاو قرار دارد.

5

خورشتی گوساله

ران و سردست

حداکثر چربی 5%

 

تقسیم بندی اجزاء مختلف لاشه گوسفند

ردیف

نوع محصول بسته بندی

آنالیز محصول

توضیحات

1

ران گوسفندی

ران کامل

شامل استخوان ران،درشت نی،نازک نی، لگن و عضلات مربوطه و بافتهای پیوندی و چربی و غضروف، فاقد دنبالچه و دنبه و حداکثر چربی قابل مشاهده 3% است.

2

سردست گوسفندی  

سردست کامل

شامل عضلات سردست که استخوان پارویی آن گرفته شده و ماهیجه دست بهمراه گردن، سينه،جناق وسه دنده  و  فاقد کلیه بافتهای پیوندی،چربی و غضروفهای مربوطه، حداکثر چربی قابل مشاهده 3%

3

گردن گوسفند

گردن شقه شده یا کامل

هفت مهره گردنی همراه با عضلات و بافتهای پیوندی مربوطه که رگهای خونی گردن و رگهای اصلی و چربیهای قابل مشاهده گرفته شده است.

4

راسته گوسفند با استخوان

مهره های پشت و کمری شقه شده

به تعداد 12 مهره پشتی و کمری فاقد چربی و مغز حرام  و دارای زواید عرضی حداکثر 4 سانتی متر

5

راسته گوسفند بی استخوان

راسته فاقد استخوان

چربی گیری کامل شده و خرده های زواید عرضی آن پاک گردیده

6

قلوه گاه گوسفند با استخوان

ماهیچه های حدفاصل ران و راسته رانی و آخرین دنده

حداکثر چربی قابل مشاهده 10%

7

ماهیچه گوسفند

ماهیچه دست

ماهیچه ها و بافت پیوندی که استخوان زند زیرین و زبرین را شامل شده همراه با چربیهای مربوطه، 4تا5 ماهیچه در هر بسته

8

چرخ­کرده مخلوط

گوشت گوساله 70%

گوشت گوسفند 30%

.......

 

print